Rozvoz jídel opět jako záchrana českých restaurací
Opět se opakuje situace z jara – opět musí restauratéři bojovat doslova o svůj holý život. Nouzový stav je z důvodu neustálého šíření nového typu koronaviru aktuálním tématem a je to snad to jediné, co se v médiích řeší. Aby nedocházelo k tak razantnímu šíření viru, uzavírají se restaurace, bary i kavárny, které opětovaně mohou fungovat jenom díky výdejnímu okénku. Proto řada restaurací opět investuje do reklamy a propagace možnosti rozvozu jídel.
K rozvozu jídel přistoupila řada restaurací a hospod už na jaře. Důvodem bylo hledání možnosti, jak přežít tuto nemilosrdnou situaci, která zrovna nastala. A ukázalo se, že rozvoz jídel byl to, co je skutečně udrželo nad vodou. I nyní sází na toto eso, které si pro jistotu od jara nechali ve svém rukávu.
Zájem o kurýry opět roste
Rozvoz jídel je nyní opět záchranou českých restaurací. Ale to už bylo zmíněno. Zmíněno také bylo to, že je to pomyslné eso v rukávu nejednoho restauratéra. Se znovu použitím esa ukrývajícího se v rukávu se zvýšil zájem o kurýry – aktuálně se zdá být profese kurýra tou nejvyužívanější a také nejlépe placenou.
Zatímco některé restaurace se snaží nabrat do svých řad kurýry vlastní, jiné využívají pomocní ruky různých rozvážkových společností, které mají své kurýry již zajištěny. Dalo by se tedy říct, že na rozdíl od restauratérů se rozvážkovým společnostem víc, než daří.
Jak to bude dál?
Otázkou nyní je, jak to bude dál. Bude nouzový stav prodloužen a restauratéři tak přijdou o další měsíc svých zisků? Co se bude dít v blízké budoucnosti, přežijí restauratéři nebo nepřežijí? Ať už nás čeká jakýkoli scénář, lze přepokládat, že rozvážkové služby budou využívány opravdu aktivně i nadále, i když nouzový stav už dávno skončí.
I ti, kteří byli zarytě proti rozvozu jídel pochopili, že tato služba má něco do sebe. Lidé dnes rozvážkovou službu opravdu preferují a ani po skončení nouzového stavu se jí nechtějí vzdát. To ostatně ukázalo léto, kdy zájem o rozvoz jídel nepoklesl.