Poklady italské gastronomie. Vyzkoušeli jste je všechny?
Každá země má několik typických pokrmů, kvůli kterým se sjíždí lidé z celého světa. Zatímco do České republiky se lidé sjíždí za typickou českou kuchyní v podobě vepřo, knedlo, zelo, která je sice trochu těžší do žaludku, přesto je opravdu skvělá, do Itálie se sjíždíme za italskými laskominami, kterých je tolik, že bychom je ani na prstech jedné ruky nespočítali. Vyjmenujme si proto poklady italské gastronomie a zodpovězme si otázku, jestli jsme je opravdu vyzkoušeli všechny nebo jestli nám přece jenom něco chybí, co bychom měli ochutnat.
Pizza jako typický italský pokrm
Když se řekne slovní spojení “italská gastronomie”, většina lidí si vybaví pizzu. Pizza je skutečně pravý a typický italský pokrm, málokdo však ví, že nejtypičtější italskou pizzou je pizza Margherita, která se skládá jen z těsta, bazalky, mozzarelly a olivového oleje. Pokud se budete nacházet v Itálii, doporučujeme zavítat do Neapole, kde tu nejlepší pizzu Margheritu pečou. Jestli však do Itálie nemáte cestu, zavítejte do luxusní restaurace v Ostravě, kde se podává mimo jiné i italská kuchyně. V Ostravě je známá jako Bernie’s Irish Pub.
Těstoviny na tisíc způsobů
V italské restauraci v Ostravě se stejně jako v Itálii podávají i těstoviny na tisíc způsobů, které jsou ostatně taky typickým italským pokrmem. Aktuálně na světě existují stovky nejrůznějších druhů těstovin, dnes se podávají jako hlavní chod, ale také se z nich dělá předkrm. Podávají se dnes opravdu s čímkoli, pro typické italské pokrmy z těstovin je specifické, že se do nich přidává bazalka a olivový olej.
Zmrzliny všude, kam se podíváte
Do pokladů italské gastronomie bezesporu patří také zmrzliny, konkrétně nejrůznější sorbety, které nemají ve světě konkurenci. Jen v restauraci na Stodolní najdete stejně dobrou laskominu jako v Itálii.