Výhody nerezových dřezů
Nerezové dřezy se řadí mezi lety prověřené materiály. Nehrozí u nich ani mechanické poškození, ani vyblednutí barvy. Jaké výhody nabízí tento nadčasový materiál?
Neztratí se ani v dnešní době
Minulé dekády nám ve většině případů nabízely jednotvárnou nabídku keramiky a nerezu. Jen málo dalších materiálů si získalo podobnou oblibu jako tyto dva. Dnes se objevily i další materiály. granitové dřezy se vyrábějí v celé řadě barevných provedení, tectonite zase nabízí výbornou odolnost vůči poškození. Nerez se ale stále v nabídce neztrácí. Svou odolnost a kvalitu již potvrdil mnohokrát. Obstojí tak i v dnešní konkurenční době. Tento materiál nemá žádná „ale“.
Kompaktní materiál
Výrobci některých materiálů se dušují, že je jejich produkt stálobarevný. Vždy se ale musí uživatel seznámit s podmínkami správného používání. Pokud jsou například v domácnosti děti, často se stává, že správnou údržbu nezvládnou a dřez je nenávratně poškozen. To se vám s nerezem stát rozhodně nemůže. Materiál je kompaktní a chromoniklová ocel nikoho nenechá na pochybách, že tento materiál barvu rozhodně měnit nehodlá.
Odolný vůči teplotám
Zmíněný odlitek je odolný vůči teplotním výkyvům. Asi nejvíce v celé škále dřezů. Vesele tak můžete slévat brambory a rýži přímo do dřezu, nic se mu nestane. Barva se nebude měnit nejen při manipulaci s horkými potravinami, ale ani při potravinách s barvivem. Likér z kuliček černého bezu nejlépe prověří vaši volbu. Někdy ale postačí i kvalitní domácí borůvky, abyste se ujistili, že jste udělali správné rozhodnutí. Nerez se prostě nezmění a bude stále kvalitní.
Antibakteriální
Antibakteriální povrch nerezu nedovoluje škodlivým mikroorganismům, aby se usazovaly. Nerez se dobře udržuje. I když se na něm časem může objevit mechanické poškození, stále si drží své vlastnosti i barvu.
Nerezový dřez je v dnešní době jistota, která dlouho vydrží.